Vandreture

DVL-Lyngbys vandreture

På denne side finder du alle vores vandreture, som du ikke finder under Lørdags- & onsdagsture og Dagriverbanden.


Vores vandreture rangerer fra korte ture 2-9 km (mærket med grøn) over mellemlange ture fra 10-19 km (mærket med rødt) til de lange ture over 20 km (mærket med sort). Turenes længde er angivet i turannocen. Andre arrangementer er mærket med blåt.


Turene kan have forskellige sværhedsgrader fra lette på gode stier (som regel også de korte ture) til de teknisk svære i vanskeligt terræn (som regel på de længere ture).


Pris

Prisen for deltagelse er, hvis ikke andet er angivet i annoncen:

  • Medlemmer: Gratis.
  • Ikke-medlemmer: 30 kr.

'

Tirsdag, 19/3: Generalforsamling

Dagsorden ifølge vedtægterne.

Forslag, der ønskes behandlet, skal være bestyrelsen i hænde senest 14 dage før.

Efter generalforsamlingen vil vi fejre vores jubilarer ved kaffebordet, og aftenen afsluttes med et lille foredrag af hhv. Dorrit Christensen (landsformand) og Karin Brønnum.

Sted: Fuglevad Vandmølle, Møllevej 4, 2800 Kgs. Lyngby.

Tid: Kl. 19.00.

Leder: Lyngby afd., 2627 4289, formand@dvl-lyngby.dk.


Lørdag, 30/3: Lang lørdag: Hillerød til Helsingør

Turen går: Hillerød – Sørup Hegn – Fredensborg – Danstrup Hegn – Krogenberg Hegn – Nyrup Hegn – Helsingør.

Tur: 30 km.

Fra: Hillerød St. kl. 09:00

Til: Helsingør St. ca. kl. 16:30.

Leder: Hans Jørgensen, 2560 8960.

 

Mandag, 1/4: Birkerød St. t/r og årstidens musik i pausen

Oplev det nye smukke Naturrum Vaserne – herefter følges Furesøstien.

Vi går en rundtur fra stationen, langs kirkegården og Birkerød Sø, gennem Bistrup Hegn, ad Vasestien og til Naturrummet, hvor vi hører det første stykke musik. Videre til Birkerød Roklub og herfra ad Furesøstien og Enghavevej nordpå til Golfbanen og Hestkøbgaards Park. Nogle af melodierne fra sidste års påsketur vil blive spillet igen, eventuelt suppleret med noget nyt. Rutens sværhedsgrad og vandrehastighed: Blå/4-5/14.

Tur: 10 km.

Fra: Birkerød St. kl. 11.00.

Til: Samme sted kl. 15.00.

Leder: Gunver Larsen, 3089 4659.


Lørdag, 6/4: Rundt om Helsingborg (samarbejdstur med Nordsjællands Afd.)

Helsingborg har mange skønne parker og interessante bygninger, vi ser lidt på udvalget. Mange små fortællinger undervejs.

Der er stadig lejlighedsvis kontrol ved indrejsen til Sverige, så husk ID med billede (fx pas, kørekort). Fra Helsingborg C følger vi havnefronten mod nord, forbi Junkers Kulturhus, langs kysten gennem Gröningen til Pålsjø Bad og Pålsjø Slot og Skog. Når vi kommer ud af skoven, skal vi gennem et tæt bykvarter, inden vi når frem til Vikingsbergparken med den skønne udsigt mod Kronborg.

Herfra følger vi Landsborgpromenaden gennem Øresundsparken til Helsingborgs ældste hus fra 1641. Så tager vi trappen op til middelalderborgen Kärnan og Slotshagan, fortsætter gennem Rosenhaven og laver en sløjfe mod syd gennem den nye og gamle kirkegård. Turen afsluttes gennem Stadsparken med biblioteket for at afsluttes gennem gågaderne mod Stortorvet og færgen. Der er mange små ophold med fortællinger undervejs, hastighed 4 km/t. Hvis aprilvejret driller, kan der komme afvigelser fra den planlagte rute. Hvis der er stemning for det, kan vi afslutte med kaffe og kanelbullar på en cafe (for egen regning).

Sværhed: Grøn/4/15

Ingen tilmelding – mød blot op i Helsingør.

Tur: 15 km.

Fra: Helsingør St. Øresundslinjens billetkontor (tidl. Forsea). kl. 09.15. Køb SELV BILLET TIL FÆRGEN. Husk billed-ID.

Til: Samme sted kl. 17.00.

Ledere: Erik Christiansen, 2346 2460. Jørgen Rasmussen (Nordsjælland) 2057 8982.

 

Lørdag 6/4: Sheltertur – Gribskov

DVL-Lyngby inviterer til en to dages vandretur kombineret med overnatning og mad.

Vi starter fra Kagerup station i Gribskov den 6. april kl. 10:00. Derefter tager vi på en 17 km. vandretur i den smukke Gribskov. Du medbringer selv frokost og vand til vandreturen. Sidst på eftermiddagen kommer vi til shelterne STAMMEN og SORTFOD der ligger ved Råbjerghytten tæt på Ny Mårumvej. Her samler vi brænde og tænder op i bålet. Aftensmaden som består af kylling og couscous laver vi sammen. Vi sørger for vand til maden, men ønsker du andet er du velkommen til at medbringe dette. Hvis du har særlige kostkrav, er du også velkommen til at medbringe egen mad.

Næste dag laver vi fælles morgenmad (havregrød med/uden mælkepulver, knækbrød, ost og marmelade samt kaffe/te) og smører vi en madpakke (rugbrød, smør, leverpostej, æg, agurk). Derefter går vi en tur på 10 km. og ender ved Kagerup st. den 7. april omkring kl. 13:00.

Husk:

  • Sovepose
  • Kop, tallerken, bestik
  • Toiletgrej
  • Underlag
  • Toiletpapir
  • Pande- eller lommelygte
  • Beklædning efter vejret
  • Telt eller hændekøje, hvis du ikke vil sove i shelter

Turlederne medbringer bål- og madlavnings-grej.

Prisen er 130 kr. Inkluderet i prisen er: shelterleje, brænde, aftensmad, morgenmad, og frokost på dag 2, varme drikke, vand til ophold på shelterpladsen samt vandring med DVL.

Tilmelding sker ved at indbetale beløbet på MobilePay Box: 3223SP. Husk at oplyse navn på den der deltager. Boksen lukkes, når der ikke er flere ledige pladser. Herefter sendes oplysninger om navn, adresse og mobilnummer til miol@outlook.com. Vi har 18 pladser. Tilmeldingen er bindende med mindre en anden kan overtage pladsen og man selv sørger for den økonomiske udredning. Seneste tilmelding 30. marts 2024.

Du vil modtage bekræftelse af din tilmelding, når betalingen er registreret og e-mailen er modtaget.

Ikke inkluderet i prisen: frokost på dag 1 og drikkevarer ud over vand og varme drikke.

Tur: 27 km.

Fra: Kagerup St. kl. 10:00.

Til: Sammee sted søndag 7/4 kl. 14.

 

Lørdag, 13/4: Skovbadning i anemoneland – Egebæksvang Skov [Gunver taster]

Stille vandring med åbne sanser gennem smukke Egebæksvang Skov med Egebækken og langs Skotterup Strand.

Vi bader i skoven via vores sanser.

Vi vandrer i stilhed og tuner ind på skovens univers.

Vi starter med enkle øvelser, som hjælper med at give slip på hverdagens tanker. Så vi kan åbne op for at fokusere på den umiddelbare sanseoplevelse. Her og nu.

Vi holder små stop undervejs med mindre øvelser – så husk varmt tøj.

Vi holder en pause til medbragt mad og drikke – husk siddeunderlag.

NB! Turen er en stilletur.

Mulighed for havbad (!) ved Snekkersten Havn i forlængelse af turen.

Tur: 9 km.

Fra: Espergærde St. - skovsiden kl. 11.00.

Til: Snekkersten St. kl. 15.00

Ledere: Karin Brønnum, 3161 5001, og Gunver Larsen, 3089 4659.

 

Søndag, 14/4: Dyrehavens vandrere

På vores månedlige vandreture i den dejlige gamle dyrehave følger vi naturen og de skiftende årstider. Vi holder en lille pause undervejs.

Tur: 7 km.

Fra: Klampenborg st. kl. 14.00.

Til: Samme sted kl. 16.30.

Leder: Gunver Larsen, 3089 4659.

 

Tirsdag, 16/4: Planlægningsmøde

Kom og vær med. På mødet planlægger vi Lyngby afdelings fremtidige ture. Alle, der har lyst til at være med, evt. komme med gode ideer eller måske bare hilse på, er meget velkomne. Vi giver en kop kaffe.

Sted: Fuglevad Vandmølle, Møllevej 4, Lyngby.

Fra: kl. 19.00.

Til: kl. 21.30.

Leder: Lyngby afd., 2627 4289.

 

Søndag, 21/4: Rundt om tre søer

Vi kommer rundt om Lyngby Sø, Store Hulsø i Frederiksdal Skov samt Bagsværd Sø.

Vi begynder med at gå nord om Lyngby Sø langs søen – hvis der ikke er for vådt, ellers ad Prinsessestien - til Frederiksdal. Herfra går vi et stykke langs Bagsværd Sø, før vi går dybere ind i Frederiksdal Skov for at komme rundt om Store Hulsø. Herefter tilbage mod Bagsværd Sø, som vi går sydom tilbage til Lyngby Søs sydside, som vi følger tilbage til Lyngby station.

Sværhedsgrad: Blå/4,5/16.

Tur: 16 km.

Fra: Lyngby St. kl. 10.00.

Til: Samme sted kl. 15.00.

Leder: Erik Christiansen, 2446 2460.

 

Lørdag 27/4: Lang lørdag: Fra Ballerup til Carlsberg - langs Harrestrup Å fra udspring til udløb

Harrestrup Å udspringer i Harrestrup Mose tæt ved Ballerup. Vi starter fra Ballerup Station og følger åen hele vejen til dens udløb ved Kalveboderne, hvorefter turen går gennem Valby Parken og Vestre Kirkegård til Carlsberg. Tempo: ca. 4,7 km/t.

Harrestrup Å løber fra sit udspring i Harrestrup Mose ved Ballerup helt ned til Kalveboderne. Dermed skærer den næsten 20 kilometer lange Harrestrup Å sig igennem en stor del af Københavns vestegn. Åen er de fleste steder omgivet af parker, hvilket giver københavnerne et grønt bælte, som nogle steder bliver betegnet som en skjult naturperle. Det fredede område dækker hele åens løb fra Harrestrup Mose til Kalveboderne, og omfatter Damhussøen, Damhusengen, Vigerslevparken og Krogebjergparken, som alt sammen ligger i åens ådal.

Åen skulle være genoprettet inden 2024 til et naturligt forløb med grønne områder og sikring imod oversvømmelser. Måske kan vi se, om dette projekt er blevet gennemført.

Tur: 27 km.

Fra: Ballerup St. (ved 7 Eleven), kl. 09:00.

Til: Carlsberg St., kl. 16:00.

Leder: Lene Hansen, 2448 4012.

 

Lørdag, 4/5: Furesøen rundt – TILMELDING (Samarbejdstur med HISTTOP)

Denne vandretur rundt om Furesøen, gennem tre kommuner: Rudersdal, Furesø og Lyngby-Taarbæk, eller gennem fem af de ”gamle”: Birkerød, Farum, Værløse, Lyngby-Taarbæk og Søllerød. I alt ca. 23 km.

Turen starter i Bistrup (ved Birkerød Ro/Sejlklub) og her slutter vi også. Har man behov for ”at stå af tidligere” er det også en mulighed. Vi forventer 10-12 stop undervejs, hvor vi fortæller nogle af de mange lokalhistorier som søbredden gemmer på. Derudover holder 2 mindre pauser og en halv times ”frokost”-pause ved Frederiksdal.
Det må absolut anbefales, at man har ordentligt fodtøj, og proviant og drikkevarer med i rygsækken. Ikke mindst turen gennem Nørreskoven kan være udfordrende, så turen forudsætter også godt bentøj.

Medlemmer af Historisk-topografisk Selskab for Søllerødegnen er også inviteret.

Undervejs passerer vi blandt andet:

  • Turistvejen
  • Stavnsholts udskiftede marker
  • Udkigspunktet Høje Klint
  • Fiskebækbroerne
  • Valdemarstenen
  • Fandens Mose og Dybendal
  • Kolle Kolle
  • Kig Ud
  • Fæstningskanalen ved Frederiksdal
  • Frederiksdal mølle og slot
  • Hjortholm middelalderborgruin og Tovelilles høj
  • Frederiksdal Fribad, Wesenbergs laboratorium
  • Kaningården
  • Luknam
  • Næsset og Næsseslottet
  • Jægerhuset
  • Verdens Ende og Furesø Kanal
  • Frederikslund Skov
  • Christian Winthers Sti og Vaserne

Tilmelding: sekretariat@histtop.dk fra 15. april kl. 9:00. Husk at angive navn og tlf.nr!
Turen gennemføres med min. 10 deltagere.

Aflyses ved udsigt til kraftig regn.

Pris: Gratis for alle.

Tur: 23 km.

Fra: Birkerød Ro- og Kajakklub, Plantagevej 80, 3460 Birkerød (55.81635, 12.43251), kl. 10.00.

Til: Samme sted kl. 18.00.

Ledere: Søren P. Petersen, 2627 4289 og Axel Bredsdorff (formand for HISTTOP)

 

Søndag, 5/5: Digterrute for Tove Ditlevsen

Vi følger de 9 lydfortællinger på digterruten for Tove Ditlevsen i hendes barndomsområde. En spændende måde at se byen og høre om Tove Ditlevsen. Hun blev 59 år gammel, men har givet os så meget godt litteratur og poesi. Vi står stille de 9 steder og lytter til fortællingerne, og deltagerne skal være indstillet på, at denne tur ikke kun er en vandretur.

Turen slutter med, at vi går uden stop til Vestre Kirkegård, hvor vi finder Tove Ditlevsens gravsted og derefter slutter ved Sydhavns Station.

Se linket til digterruten, hvis du vil forberede dig på turen: https://danskedigterruter.dk/rute/tove-ditlevsen/.

Tur: 7 km.

Fra: Enghave Plads Metro, kl. 13:00.

Til: Sydhavn St,, kl. 16:00.

Leder: Lene Hansen, 2448 4012.

 

Lørdag, 1/6: Rundt i Veksø Mose samt gennem Smørum

Vi ser på mosen og nyder de åbne vidder. Derefter gå vi igennem hhv det gamle Smørumovre og langs noget af nybyggeriet i Smørumnedre. Tempo: ca. 4,5 km/t.

Tur: 10 km.

Fra: Kildedal St. kl. 10.00.

Til: Samme sted, kl. 13:00.

Leder: Lene Hansen, 2448 4012.

 

Søndag 9/6: Dyrehavens vandrere

På vores månedlige vandreture i den dejlige gamle dyrehave følger vi naturen og de skiftende årstider. Kort pause undervejs.

Tur: 7 km.

Fra: Klampenborg St. kl. 14:00.

Til: samme sted kl.  16:30.

Leder: Gunver Larsen,