Vandreferier

Hjemmeside: Søren P. Petersen

Illustrationer: Erik Bay

Opdateret: 18/5 2019

Klik på illustrationen for at

se den i fuld størrelse.

Vandreferier

Vores vandreferie omfatter vandreferier i ind- og udland, samt weekendture med en eller to overnatninger - herunder shelterture.


Du kan se billeder af afholdte vandreferier her ...

Ferietur til Fyn op til palmesøndag – samarbejdstur med Roskilde-afdeling

12.-14. april 2019 Frisk vandreferie på Sydvestfyn

 

Denne weekend skal vi på tre friske vandreture. En historisk vandretur i området omkring vores hotel, Gl. Brydegaard, en lang vandretur til Helnæs over "Langøre dige", og en tur i Svanninge Bakker og Bjerge. Gl. Brydegaard er et lille charmerende hotel tæt på skov og strand på Sydvestfyn. Hotellet ejes af ægteparret Hans og Connie. Det er kendt for sin gode hjemmelavede mad og hygge. Der er ingen tv på værelserne, og gæsterne anbefales at gå offline, og nyde hotellet og den smukke natur. Vi er enige.

 

Prisen kr 1.955 dækker overnatning og fuld forplejning fra fredag aften til søndags afslutning. Beløbet indsættes på konto 2906.4382 939 900.

 

Tilmelding fra 3/1-2019 til Annelise (Roskilde afd.) på mail: alh.larsen@gmail.com. Turen gennemføres ved minimum 20 deltagere, og er i samarbejde med John Bracker Larsen, Lyngby Afd.

 

Program

Fredag (12/4) mødes vi kl 11:00 på Gl. Brydegaard, og gør klar til den første vandretur i nærområdet, ca 8 km. Her kommer vi både til at gå langs vandet ved Åkrog Bugt og inde i landet. Vi tager bl.a. en lille smutvej forbi Hagenskov Gods, et fangehul og en af Danmarks ældste og bedst bevarede alleer af egetræer. HUSK egen madpakke hjemmefra. Tilbage ved hotellet venter kaffe og kage.

 

Lørdag  (13/4) morgen går turen til halvøen Helnæs over Agernæs, og den smalle vejdæmning til Langøre. Det bliver en smuk tur med udsigt over vandet. Helnæs – der betyder det hellige næs – har været beboet siden stenalderen. På turen kommer vi bl.a forbi kæmpevolden Bobakkerne og nogle af øens engområder. Tur ca 18 km.

 

Søndag (14/4) tager vi sydpå til Svanninge Bakker og Bjerge, et naturområde med skov, overdrev, kær og moser – og smukke udsigtspunkter. Tur ca 8 km. Vi skal her arrangere fælles transport i egne biler. Vi fylder op i bilerne og afregner 2 kr pr km direkte til chauffør.

 

På hotellet har vi 4 dobbeltværelser og 12 enkeltværelser (2 med delebad).

 

Prisen kr 1.955 dækker eftermiddagskaffe og aftensmad fredag, morgenmad og smør-selv madpakker lørdag og søndag plus aftensmad lørdag. Særlige drikkevarer skal købes på hotellet. Oplys gerne ved tilmelding, hvis du har særlige behov til køkkenet.  Du skal selv have madpakke med til vandreturen fredag formiddag. Og som altid: Husk termokande, og varmt vind- og vandtæt tøj og sko.

 

Vi mødes fredag kl 11 på Gl. Brydegaard. Du er også velkommen til at komme om eftermiddagen. Der er te og kaffe kl 15-16.30 og middag kl 18.30.

 

Transport skal I selv sørge for, men vi hjælper gerne med samkørsel. Oplys gerne ved tilmelding, om du har bil til rådighed, og hvorfra du kommer. Udgift for chauffør deles blandt passagerer.